Parhaat hääpaikat Tampereella

Sisällysluettelo

Onko sinulla tarkoituksena järjestää häät Tampereella? Häitä suunnitellessa yleensä ensimmäinen vaihe on juhlapaikan valinta. Valinnan voi tehdä niin, että hahmottelee ensin haluttua vierasmäärää ja etsii tilaa sen perusteella tai valita ensin itseä miellyttävä tila ja sovittaa vieraslista siihen sopivaksi. Tässä artikkelissa on listattu Tampereen parhaat hääpaikat etsinnän avuksi. Paikkoja ei ole listattu paremmuusjärjestykseen eikä sellaista muutenkaan olisi tarkoituksenmukaista tehdä, sillä jokainen paikka on erilainen ja soveltuu vähän eri tarkoituksiin eri tavalla.

Tämä lista on kattava mutta ei missään nimessä täydellinen. Jos sinulla on mielessä joku juhlapaikka, joka kuuluisi mielestäsi tähän listaan mutta ei siellä vielä ole, ota yhteyttä ja kerro mikä paikka on kyseessä ja miksi se sopisi mielestäsi Tampereen parhaiden hääpaikkojen joukkoon.

Jos haluat laajentaa etsintääsi Tampereen alueen ulkopuolelle olen myös kirjoittanut listan parhaista hääpaikoista Pirkanmaalla.

Pyynikin Panimo

Pyynikin Panimo on erittäin suosittu juhlatila Tampereen Pyynikillä. Tila soveltuu maksimissaan 60 hengen juhlatilaksi ja on sisustukseltaan hyvin uniikki. Loft-tyylisen juhlatilan erikoisuutena on massiiviset kuparipannut ja muu panimotoimintaan liittyvä sisustus. Juhlatila on sisältä niin upea, että tavallisesti ainakin osa hääpotreteista tulee kuvattua sisällä tilassa vaikka useimmiten muuten suositaan ulkokuvauksia. Tila sijaitsee katutasossa suuret ikkunat avautuvat Koulukadun suuntaan.

Olen kirjoittanut Pyynikin Panimon käytöstä hääjuhlapaikkana melko kattavat artikkelin, joka kannattaa käydä lukaisemassa jos häiden järjestäminen panimolla kiinnostaa.

Lue lisää Pyynikin Panimosta täältä.

Työväenmuseo Werstas / Galleria Bertel

Tampereen parhaiden hääpaikkojen joukkoon ehdottomasti kuuluva Työwäenmuseo Werstaan Bertel-juhlatila on upea tila myös hääkäyttöön 40-70 juhlavieraalle. Tila on kaunis korkea ja sen hienoista korkeista ikkunoista avautuu näkymä Finlaysonin tehdasalueelle.

Erityispiirteenä Galleria Bertelissä on tietenkin se, että se sijaitsee museon yhteydessä. Häävieraat voivat siis halutessaan käydä tutustumassa Työväenmuseon näyttelyihin hääjuhlan yhteydessä. Juhlatila on kuitenkin suljettavissa muilta museokävijöiltä niin, että he eivät ohi kulkiessaan näe tilaan vaan juhlaväki saa olla aivan rauhassa.

Olen kirjoittanut blogitekstin eräistä Galleria Bertelissä vietetyistä häistä. Tekstien ja kuvien perusteella voit luultavasti saada hyvän käsityksen siitä, miten juhlatilaa voi käyttää.

Lue lisää galleria Bertelistä täältä.

Hatanpään kartano

häät hatanpään kartanolla

Hatanpään kartano sijaitsee Pyhäjärven rannalla, parin kilometrin päässä Tampereen keskustasta ja kuuluu Tampereen parhaisiin hääpaikkoihin. Kartanon päärakennus jakautuu kahteen kerrokseen. Molemmat kerrokset koostuvat useasta salista, joita voi yhdistellä hääjuhlan koon ja muiden tarpeiden mukaan. Suurimmillaan Hatanpään kartanolle mahtuu kerralla juhlimaan 130 hengen hääseurue.

Hatanpään kartano sijaitsee keskellä Hatanpään Arboretumia, joka on upea puisto ja lähestulkoon legendaarinen ja huippusuosittu hääkuvauspaikka. Potrettikuvaus onnistuu siis loistavasti aivan hääpaikan ympäristössä eikä niitä varten tarvitse lähteä yhtään pidemmälle.

Lue lisää Hatanpään kartanosta täältä.

Kiviojan Helmi

Kuvat Matias Ahonen Photography

Vanhasta navetasta juhlatilaksi vuonna 2019 remontoitu Kiviojan Helmi on upea juhlapaikka maalaisromanttisia häitä suunnitteleville. Tila sijaitsee Tampereen Teiskossa n. 50 km keskustasta, joten siellä todella pääsee olemaan luonnon keskellä. Tilaan mahtuu kesäaikaan 100 juhlavierasta ja talvella 60. Upean navettaympäristön lisäksi tilan parvelta löytyy myös vanhasta rehusiilosta remontoitu pyöreä salahuone, jonka käyttötarkoituksen häiden järjestäjä voi päättää itse. Se on suosittu esimerkiksi vihkipaikkana.  Palveluihin kuuluu myös somistevuokrausmahdollisuus ilman lisäkustannuksia eli kaikkia koristeita ei välttämättä tarvitse itse erikseen hankkia.

Kiviojan Helmi voitti Lovemedo-häämessujen järjestämän koko maan laajuisen Vuoden häätila 2023 -kilpailun yleisöäänestyksellä, joten tyytyväisi ollaan selvästi oltu.

Lue lisää Kiviojan Helmestä täältä.

Villa Sofia

Kuvat julkaistu Villa Sofian luvalla

Villa Sofia on kaunis ja tunnelmallinen hääpaikka aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Se sijaitsee upealla Puu-Tammelan alueella ja sitä ympäröi kaunis pieni puutarha. Puutarha soveltuu mainiosti myös hääpotrettien kuvaamiseen eli tarvittaessa nekin onnistuvat samassa pihapiirissä. Kesällä häiden järjestäjä voi hyödyntää huvilan omepuiden reunustamaa sisäpihaa puutarhajuhlien hengessä, mutta vuoden ympäri Villa Sofiassa juhlia voi jatkaa ruokailun jälkeen alakerran tunnelmallisessa holvikellarissa, joka taipuu tilana moneen. Jos haluat järjestää häät Tampereella ja pidät puutaloromantiikasta on Villa Sofia loistava valinta.

Juhlatilan hintaan kuuluvat myös ammattilaisen laatimat pöytäkukat ja hänen kauttaan on mahdollista tilata myös muut hääkukat eli morsiuskimppu, vieheet, kaasojen kukat jne.

Lue lisää Villa Sofiasta täältä.

Saunaravintola Kuuma

Kuvat julkaistu Saunaravintola Kuuman luvalla

Saunaravintola Kuuma sijaitsee aivan Tampereen keskustassa Laukontorilla. Ravintolan mukaan sen sijainti on täydellinen yhdistelmä keskustan vilskettä ja luonnon rauhaa. Ravintolan terassilta avautuu hienot näkymät Pyhäjärvelle sekä Laukontorin satama-altaaseen. Hääkäyttöön soveltuu hyvin lasitettu ja lämmitetty kattoterassi, johon mahtuu ruokailemaan 120 häävierasta. Tilan varustelu mahdollistaa myös musiikkiesitykset ja muut ohjelmanumerot ja siellä mahtuu myös tanssimaan.

Saunaravintola Kuuma on loistava valinta jos haluaa viettää häitänsä aivan keskustan ytimessä.

Lue lisää Saunaravintola Kuumasta täältä.

Finlaysonin palatsi

Historiallinen Finlaysonin palatsi sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa Tammerkosken rannassa. Palatsia ympäröi kaunis puisto, joka soveltuu myös upeasti hääpotrettien kuvauspaikaksi. Lisäksi vieressä on paljon upeita Finlaysonin tehdasrankennuksia, joita voi myös hyödyntää kuvauksessa. Finlaysonin palatsiin mahtuu parhaimmillaan juhlimaan 150 häävierasta. Sisätilat on jaettu useisiin saleihin, jotka on sisustettu eri teemavärien mukaan. Suurin sali on upea talvipuutarha, josta avautuu suuret puolikaaren muodossa olevat ikkunat palatsin puistoon. Palatsista löytyy lisäksi lasten leikkihuone ja pihassa on runsaasti ilmaisia pysäköintipaikkoja. 

Ruoka juhliin toteutetaan Finlaysonin Palatsin henkilökunnan toimesta ja menut räätälöidään asiakkaiden tarpeen mukaan.

Lue lisää Finlaysonin palatsista täältä.

Komediateatterin Juhlatalo

juhlatalo tampere ulkokuva

Vuonna 1898 rakennettu Juhlatalo on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde. Se sijaitsee Tampellan alueella aivan entisen Tampellan tehtaan vieressä. Vuokrattavana on kaksi erikokoista juhlasalia hääjuhlan koon mukaan ja isompaan niistä mahtuu jopa 200 häävierasta. Sekä isommassa juhlasalissa, että pienemmässä Kristallisalissa on hienot korkeat huoneet ja upeat korkeat ikkunat. Samassa rakennuksessa toimii myös Tampereen Komediateatteri. Tarjoilu tapahtuu Juhlatalo Cateringin toimesta ja tilassa on baari.

Lue lisää Juhlatalosta täältä.

Hovi

Juhlatila Hovin omistaa sama yritys kun Juhlatalon eli Juhlatalon ravintolat. Hovin yläkerran tilat koostuvat kahdesta salista. Isompaan saliin mahtuu 12-160 henkilöä ruokailemaan ja salissa on myös erittäin suurikokoinen estradikoroke, joka soveltuu esimerkiksi puheiden pitoon, esiintyjille, ohjelmanumeroille ja bändeille. Toinen, viereinen pienempi sali toimii esimerkiksi tarjoilutilana. Ruokatarjoilun järjestää Juhlatalon Ravintolat Oy ja valittavissa on noutopöytä tai pöytiin tarjoiltavat menukokonaisuudet.

Lue lisää Hovista täältä.

Laterna

Kuvat Jussi Palojärvi

Tilaus- ja juhlaravintola Laterna sijaitsee jugend-miljöössä Puutarhakadulla Tampereen ydinkeskustassa. Tilat soveltuvat 30-130 hengen häiden järjestämiseen. Vanhoilla kristallikruunuilla ja antiikkihuonekaluilla sisutetussa juhlasalissa on esiintymislava ohjelmanumeroita varten ja sen yhteydessä on myös pienempiä kabinetteja. Ruokailuvaihtoehtona on erilaiset buffet-vaihtoehdot, joiden joukosta löytyy myös vegaaninen vaihtoehto tai pöytiin tarjoiltu menukokonaisuus.

Lue lisää häiden järjestämisestä Laternassa täältä.

Ravintola Periscope

Kauppakeskus Ratinan ylimmissä kerroksissa sijaitseva ravintola Periscope soveltuu 10-200 hengen hääjuhlien järjestämiseen. 6. kerroksen ravintolasaliin mahtuu ruokailemaan maksimissaan 100 henkeä ja 7. Kerroksen Lounge Baariin 80 henkeä pöytiintarjoillulle päivälliselle. Sijainti on siis hyvin keskeinen ja korkeus mahdollistaa upeat näkymät Tampereen kattojen ylle. Ruoka- ja juomatarjoilut hoituvat ravintolan toimesta.

Lue lisää ravintola Periscopesta täältä.

Ravintola Viikinsaari

Tampereen vanhin ravintola Ravintola Viikinsaari sijaitsee nimensä mukaisesti Viikinsaaressa, joten siirtyminen sinne on tehtävä laivalla. Kauniiden järvimaisemien keskellä sijaitsevan upean pitsihuvilan eri tiloissa voi järjestää 50-140 hengen hääjuhlia. Myös vihkimisen järjestäminen onnistuu Viikinsaaren kappelissa. Ruoka- ja juomatarjoilut varataan Viikinsaaren ravintolasta.

Lue lisää Ravintola Viikinsaaresta täältä.

Haluatko nähdä listan Pirkanmaan parhaista hääpaikoista?

Jos haluat laajentaa etsintääsi Tampereen ulkopuolelle, voit käydä tutustumassa listaan, jonka tein Pirkanmaan parhaista hääpaikoista Listan kaikki hääpaikat sijaitsevat Pirkanmaalla mutta Tampereen alueen ulkopuolella

Mitä tehdään juhlapaikan valinnan jälkeen?

Kun juhlapaikka on valittu on aika ruveta varaamaan palveluntarjoajia hääpäivään. Sattumalta satun tietämään yhden loistavan valokuvaajan, jota voin varauksetta suositella:)

Muita hyödyllisiä vinkkejä häiden suunnitteluun voi lukea vaikka seuraavista kirjoittamistani blogiteksteistä: