Hääkuvauspalaveri - Mitä kannatta kysyä?

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että sulla on varattuna loistava hääkuvaaja ja hääjuhlat alkavat lähestyä. Hääkuvaajan kanssa kannattaa aina pitää hääkuvauspalaveri ja kaikki tietämäni hääkuvaajat aina automaattisesti näin toimivatkin. Kerron tässä minkälaisia asioita itse käyn läpi parien kanssa omissa hääkuvauspalavereissani mutta tätä tekstiä saa hyödyntää muidenkin kuvaajien kanssa asioidessa:)

Itse tykkään pitää kuvauspalaverin noin kuukautta ennen hääpäivää. Silloin yleensä hääparin ajatukset ovat jo kypsyneet ja mahdollisia toiveita on ehtinyt tulla mieleen. Myös aikataulu alkaa yleensä olemaan tässä vaiheessa ainakin sen verran valmiissa kunnossa, että saan siitä itselleni tarvittavat tiedot.

Etänä vai kasvotusten?

Ensimmäisen täytyy päättää pidetäänkö palaveri kasvotusten vai etänä. Olen huomannut, että molemmat toimivat oikein hyvin. Tottakai oikeasti kasvotusten näkeminen on hienompaa ja mukavampaa kuin ruudun kautta tapaaminen mutta samaan lopputulokseen asioiden sopimisen suhteen päästään molemmilla tavoilla. Jos hääpari asuu Tampereella tai sen lähellä tai heillä on tänne sattumalta jotain muuta asiaa niin suosittelen kasvotusten tapaamista. Yleensä pidän palaverit omalla studiollani keskustan tuntumassa.

Jos välimatka on pitkä tai livenä tapaaminen ei muuten ole mahdollista tai järkevää niin ei kannata harmistua. Kuten mainitsin, lopputulokseen etäpalaverin pitäminen ei vaikuta.

Aikataulu

Tärkein läpikäytävä asia on hääpäivän aikataulu. Erityisesti olennaista on se mitä tapahtuu ennen varsinaisen juhlan alkamista ja mihin aikaan. Kun juhla on käynnissä juhlatilassa niin homma etenee aika hyvin omalla painollaan ja minun ei tarvitse tietää kovin tarkasti etukäteen mihin aikaan asiat tapahtuvat. Yleensä on ihan kiva tietää minkälaista ohjelmaa hääpaikalla on luvassa ja suurin piirtein missä järjestyksessä. Minuuttiaikataulua illasta ei siis tarvitse olla olemassa mutta ei siitä haittaakaan ole. Jos illaltakin on olemassa tarkka aika niin tottakai otan sen mielelläni itselleni ylös:)

Päivälle on hyvä olla mietittynä vähän tarkempi aikataulu varsinkin ennen vihkimistä ja välittömästi sen jälkeen eli ainakin siihen asti, että saavumme juhlapaikalle.

Palaverissa käydään läpi ainakin seuraavat asiat:

  • Mihin aikaan haluatte, että olen paikalla ja missä kuvaus aloitetaan?

  • Haluatteko kuvia jomman kumman tai molempien valmistautumisesta?

  • Haluatteko first look -kuvia?

  • Kuvataanko potretteja ennen vihkimistä tai sen jälkeen? Missä haluatte ne kuvata?

  • Missä potretteja kuvataan?

  • Haluatteko kuvata iltapotretteja?

  • Mihin aikaan teidän on oltava vihkipaikalla?

  • Haluatteko vieraiden kanssa ns. virallisia ryhmäkuvia? Missä vaiheessa päivää haluatte, että ne kuvataan?

  • Mihin aikaan kuvaus lopetetaan?

Juhla- vihkipaikan osoitteet kysyn jo ennen palaveria lähetettävällä kyselylomakkeella mutta varmistan aina palaverin yhteydessä, että ne ovat tallentuneet oikeaan paikkaan.

Ruokailu

Syönkö samaa ruokaa kuin vieraat vai otanko itselleni eväät? Tämä sopii ihan kummin päin tahansa. Syön joka tapauksessa itse aina samaan aikaa kuin vieraat koska syöviä ihmisiä ei kannata kuvata:) Toki olen syödessäkin koko ajan valmiina kuvaamaan jos jotain erityistä sattuu tapahtumaan juuri silloin. Yleensä ehdin ruokailun aikana käymään myös kuvaamassa juhlatilan yksityiskohtia tai rakennusta ulkoa päin riipuen siitä mikä vaikuttaa sopivimmalta ratkaisulta siinä vaiheessa.

Yhteystiedot

Yhteystiedot on hyvä olla viimeistään tässä vaiheessa ajan tasalla niin saan teidän tarvittaessa helposti kiinni esimerkiksi hääpäivän aamuna jos en meinaa löytää paikalle tai tulee joku muu akuutti tarve saada teihin yhteys. Lähetän teille vielä ennen palaveria kyselyn, jossa varmistetaan esimerkiksi juuri nämä yhteystiedot ja muut tärkeät asiat. Varmistetaan myös, että teillä on minun numeroni niin saatte tarvittaessa lähetettyä lisäinfoa tai vaikka jotain netistä löytynyttä inspiraatiomateriaalia potrettikuvauksiin.

Potrettikuviin liittyvät toiveet

Joskus hääparilla on ideoita potrettikuviin liittyen ja ne on hyvä käydä tässä vaiheessa läpi. Jos teiltä löytyy joku moodboard tai muuta inspismateriaalia niin oikein mielelläni näen ne. Jos vastaan on tullut jotain tiettyjä yksittäisiä kuvia, joista haluaisitte omat versiot niin sellaisetkin sopivat oikein hyvin. Mietitään sitten yhdessä mitkä niistä voisivat olla toteutettavissa ja millä tavalla.

Jos mitään erityisiä toiveita ei ole niin sekään ei haittaa! Inspismateriaalin lähettäminen on ihan vapaaehtoista ja jos teillä ei ole mitään erityistä mielessä niin mä keksin kyllä:)

Palaverin jälkeenkin voi vielä lähettää inspismateriaalia vaikka Whatsapissa tai sähköpostitse jos silmään osuu jotain aivan ihanaa.

Lisäpalvelut

Hääkuvauspaketteihini kuuluu suoraan erilaisia lisäpalveluita samaan hintaan. Sieltä löytyy lainattavaa tavaraa ja mahdollisuutta kuvata osa kuvista filmille ja muuta kivaa ja/tai hyödyllistä. Palaverissa käydään läpi mille niistä teillä on tarvetta.

Muut erityistoiveet

Onko teidän juhlassa tai vieraissa jotain muita erityispiirteitä, jotka olisi hyvä ottaa huomioon tai joista olisi hyvä olla tietoinen? Käydään tässä vielä läpi kaikki mahdolliset muut toiveet valokuvaamisen tai juhlassanne olemisen suhteen.

Näillä tiedoilla yhdistettynä lähettämäni kyselyn tietoihin pärjään teidän hääjuhlanne alusta loppuun. Jos et vielä ole varannut itsellesi hääkuvaajaa, kannattaa käydä tutustumassa kuvauspaketteihin hääkuvaussivulla.