Häät Työväenmuseo Werstas ja Galleria Bertel

häät työväenmuseo werstas ja galleria bertel teemu Toikka photography

Galleria Bertel

Galleria Bertel sijaitsee Työväenmuseo Werstaan yhteydessä Tampereen Finlaysonin alueen keskellä, joten upeaa vanhaa tehdasmiljöötä on tarjolla ympärillä vaikka kuinka. Tilaan mahtuu istumaan 72 henkeä, joten se soveltuu oikein hyvin myös keskikokoisen hääjuhlan järjestämiseen. Näissä häissä vihkiminen suoritettiin juhlapaikalla mutta jos haluaa vihkimisen kirkossa niin esimerkiksi kaunis Finlaysonin kirkko sijaitsee parin sadan metrin päässä.

Hääkuvaus Galleria Bertelin ympäristössä

Nämä häät juhlittiin hieman sateisena alkukesän lauantaina. Sateen mahdollisuus oli tiedostettu etukäteen ja kuvauspaikkoja oli mietitty varalle sen mukaan. Sade ei mielestäni mitenkään päässyt haittaamaan hääpotrettien kuvaamista vaan valitut paikat osoittautuivat mielestäni loistaviksi. Hääpäivän sateesta ei kannata liikaa stressata koska sille ei itse voi mitään. Sadesäähän voi tietysti varautua ja miettiä kuvauspaikkoja etukäteen kuten mainittu mutta hyvä tekniikka on myös hyödyntää sadetta kuvauksissa. Esimerkiksi tämän parin kanssa sateenvarjon alla kuvatut lähikuvat ovat aika loistavan tunnelmallisia ainakin omasta mielestä🙂

Tapasin hääparin alkuiltapäivästä keskustorin Frenckellin parkkialueen vieressä. Tarkoitus oli käydä ottamassa first look -kuvat ravintola Frenckell & Pihan vieressä olevassa porttikongissa mutta sen portti oli kiinni ilmeisesti koska ravintola ei ollut sillä hetkellä auki.

Varavaihtoehtona oli Itäisenkadun pohjoispäässä oleva porttikongi tai lyhyt tunneli. Tunnelissa oli hieman autoliikennettä päiväsaikaan eli ehkä kahta tai kolmea autoa jouduttiin väistämään koko sinä aikana kun oltiin siinä paikalla. Ei siis häirinnyt käytännössä lainkaan. Hääparin reaktiot first lookin aikana olivat todellakin ikuistamisen arvoisia, katsokaa vaikka kuvista.

Osa potreteista käytiin kuvaamassa Työväenmuseoon ja Galleria Berteliin johtavissa portaissa, jossa oli oikein kaunis valo. Myös alla näkyvä klassinen suoraan ylhäältä -tyyppinen porraskuva on kuvattu näissä portaissa. Muita käytössä olleita kuvauspaikkoja olivat Finlayson Art Arealle menevä lyhyt tunneli (samalla sisäpihalla on myös juhlapaikka) ja hotelli Tammerin aula, portaikko ja puisto. Hotelli Tammerin käytöstä hääkuvauspaikkana on tulossa myöhemmin erikseen toinen blogiteksti.

Kuvaushetki oli kiireetön ja hauska ja kuten mainittu, sade ei haitannut lopulta lainkaan. Hääjuhlasta jäi mieleen jotenkin loistava tunnelma, jossa kaikenikäiset juhlavieraat juttelivat ja pitivät hauskaa yhdessä. Ainiin, ja mieleen jäi tietysti myös melko harvinainen anopin ryöstä, jossa bestmanit veivät anopit Panimoravintola Plevnaan maistelemaan oluita ja hääparin piti sillä aikaa tehdä äiteihinsä liittyvä runo. Tätä kirjoittaessa häistä on paria kuukautta vaille vuosi, joten en muista runon tarkkaa sisältöä tai määrättyä tekotapaa tarkalleen mutta muistan sen tunnelman kun runo luettiin anopeille ja se oli ihana.

Palveluntarjoajat