HÄÄKUVAUS

Upeat kuvat häistäsi ovat tärkeä muisto ja ajattoman tyylikkäitä kuvia jaksaa katsella vielä vuosienkin jälkeen. Dokumentaarinen hääkuvaus tarkoittaa sitä, että taltioin hääpäivän tilanteita ja tunnelmia aamusta iltaan saakka.

Hääkuvaus kuusiston piispanlinna

TAMPERE – KOKO SUOMI

Hääkuvaaja Tampereelta

Häissä varsinkin hääparin aika tuntuu menevän yhdessä hujauksessa. Hääkuvaus on loistava tapa varmistaa, että koko juhlasta jää pysyviä muistoja talteen. Miltä silloin tuntui? Keitä oli paikalla? Millainen tunnelma häissä oli? Näihin kaikkiin on helppo palata hääkuvien avulla vielä vuosienkin jälkeen. Mietipä tätä: sä elät nyt niitä vanhoja hyviä aikoja mitä joskus tulevaisuudessa muistelet. Mitä sä haluat saada tästä hetkestä ja tunteesta talteen? 

Hääpari sateenvarjon alla lähikuva teemu toikka

Asiakkaiden suositteluja​

Dokumentaarinen hääkuvaus​

Upeat kuvat häistäsi ovat tärkeä muisto. Ajattoman tyylikkäitä kuvia jaksaa katsella vielä vuosienkin jälkeen. Dokumentaarinen hääkuvaus tarkoittaa sitä, että taltioin hääpäivän tilanteita ja tunnelmia aamusta iltaan saakka tai sopimuksen mukaan. Ideana on siis taltioida koko hääpäivän tunnelma ja tapahtumat kauniisiin ja aikaa kestäviin kuviin.

Lopputuloksena on kuvagalleria, joka kertoo koko hääpäivän tarinan kauniissa muodossa ja kronologisessa järjestyksessä. Näin voitte palata hääpäivän tunnelmiin ja tapahtumiin uudestaan ja uudestaan.

Tältä sivulta näet suoraan dokumentaarisen hääkuvauksen hinnaston ja muuta tarpeellista tietoa aiheesta. Jos olet mahdollisesti kiinnostunut varaamaan hääkuvauksen hääpäivällenne, voit ottaa yhteyttä tämän sivun alareunassa olevan lomakkeen kautta. Saat tiedon kyseisen päivän varaustilanteesta ja muutaman kokonaisen häägallerian tutkittavaksi päätöksenteon helpottamiseksi. Hääkuvaaja kannattaa valita hyvissä ajoin, jotta saa varmasti kuvaajan, jonka tyylistä pitää.

Valokuvien lisäksi toteutan myös halutessanne upean elokuvamaisen häävideon samalla kertaa.

hääkuvaus suitian kartano siuntio tanssitaivutus ja suudelma
Valokuvaaja Teemu Toikka

Häävalokuvaaja Tampereelta

Moi! Loistavaa, että löysit tänne!

Mä olen Teemu Toikka, hääkuvaaja Tampereelta. Kuvaan häiden lisäksi perheitä, tapahtumia, henkilöstökuvia ja melkein mitä tahansa. Häävalokuvaajana toimimisessa erityisen hienoa on se, että pääsee olemaan ihmisten mukana yhtenä heidän elämänsä onnellisimmista päivistä ja ikuistamaan sen heille talteen. Valokuvaaminen on muutenkin parasta hommaa ja onnellisten ihmisten valokuvaamisesta tulee väkisinkin myös itse hyvälle mielelle.

Perheeseeni kuuluu avovaimo, kaksi ihanaa tyttölasta (tätä kirjoittaessa 2v ja 7v) ja läheisriippuvainen kissa nimeltään Peto. Vapaa-aikani kuluu erilaisissa musahommissa touhutessa ja bändeissä soittaessa.

Tervetuloa tutustumaan palveluihini. Ota ihmeessä yhteyttä jos sinulla on jotain kysyttävää!

Ajatuksiani hääpotrettien kuvaamisesta

Usein hääparista vähintään toinen on sitä mieltä, ettei osaa olla valokuvissa lainkaan tai että hänestä ei saa hyviä kuvia. Katso oheisesta lyhyestä videosta ajatuksiani mm. hääpotrettien kuvaamisesta. Oikeanlaisella ohjauksella kuvissa onnistutaan aina.

HÄÄKUVAUSHINNASTO

8h dokumentaarinen hääkuvaus

 • suunnittelupalaveri
 • 1-2 potrettisessiota hääparin kanssa ja kaikki päivänne kohokohdat kuvattuna
 • kokonaiskuvausaika 8h
 • 600+ valmista kuvaa
 • salasanasuojattu nettigalleria ja vieraille jaettava oma galleria
 • Muutamat kuvamaistiaiset 48 tunnin kuluessa juhlasta
 • Upea kuvaajan valitsema fine art -lahjaprintti parhaasta kuvasta
2190€

10h dokumentaarinen hääkuvaus

 • suunnittelupalaveri
 • 1-2 potrettisessiota hääparin kanssa ja kaikki päivänne kohokohdat kuvattuna
 • kokonaiskuvausaika 10h
 • 750+ valmista kuvaa
 • salasanasuojattu nettigalleria ja vieraille jaettava oma galleria
 • Muutamat kuvamaistiaiset 48 tunnin kuluessa juhlasta
 • Upea kuvaajan valitsema fine art -lahjaprintti parhaasta kuvasta
2390€

12h dokumentaarinen hääkuvaus

 • suunnittelupalaveri
 • 1-2 potrettisessiota hääparin kanssa ja kaikki päivänne kohokohdat kuvattuna
 • kokonaiskuvausaika 12h
 • 900+ valmista kuvaa
 • salasanasuojattu nettigalleria ja vieraille jaettava oma galleria
 • Muutamat kuvamaistiaiset 48 tunnin kuluessa juhlasta
 • Upea kuvaajan valitsema fine art -lahjaprintti parhaasta kuvasta
2590€

Hääpotrettikuvaus

 • suunnittelupalaveri
 • potretit miljöössä (1-1,5h)
 • 50+ valmista kuvaa
 • salasanasuojattu nettigalleria ja vieraille jaettava oma galleria
 • Upea fine art -printti parhaasta kuvasta
600€

Hääpotrettikuvaus + vihkiminen

 • suunnittelupalaveri
 • potretit miljöössä (1-1,5h)
 • 50+ valmista kuvaa + kuvat vihkimisestä keston mukaan
 • salasanasuojattu nettigalleria ja vieraille jaettava oma galleria
 • Upea fine art -printti parhaasta kuvasta
800€

Haluatko varata valo- ja videokuvauksen yhdessä?

Valokuvauksen lisäksi voit tilata myös samanaikaisen valo- ja videokuvauksen, jolloin saat kauniiden hääkuviesi ja niistä koostetun slideshown lisäksi elokuvamaisen koostevideon hääpäivästäsi.
hääkuvaus tampere hatanpään arboretum hääpari suutelee portailla

Kuvausalueena koko Etelä-Suomi

Asun Tampereella ja kuvaan häitä erityisesti Pirkanmaan alueella. Kaikkien pakettien hintaan sisältyy matkakulut koko Pirkanmaan alueella. Pidemmällekin lähden ehdottomasti mielelläni ja silloin hintaan lisätään matkakulut, joiden summa sovitaan etukäteen. Mahdollisten matkakulujen lisäksi ylhäällä oleviin hintoihin ei lisätä mitään muita kuluja.

hääkuvaus iisalmi auringonlasku hääpari katsoo toisiaan auringonlaskussa

Ole ajoissa liikkeellä

Hääkuvaaja kannattaa varata yleensä heti kun hääpäivä ja mahdollisesti paikka on tiedossa, jotta saa varmasti kuvaajan, jonka kuvien tyylistä pitää. Useimmiten ei ole mahdollista olla liikkeellä liian aikaisin. Ota siis yhteyttä heti kun ajankohta on varmistunut!

hääkuvaus lehmonkärki asikkala hääpari suutelee sillalla

Vapaat julkaisu- ja teettämisoikeudet

Asiakas saa valmiit täyden resoluution kuvatiedostot vapaaseen omaan käyttöön ja voi julkaista ja teettää niitä miten ja missä haluaa. Kaikki toimitettavat kuvat ovat ladattavissa suoraan täysikokoisina, joten niiden resoluutio riittää mihin tahansa printtimediaan. Valmiissa kuvissa ei myöskään ole vesileimoja.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Lyhyt vastaus on, että dokumentaarisen kuvauksen paketteihin kuuluu kuvia kaikista hääpäivän tapahtumista, jotka sijoittuvat sovitun kuvausajan sisälle.

Useimmiten hääpari haluaa esimerkiksi potrettikuvia ja first look -kuvat itsestään ja ne kuuluvat tottakai pakettiin. Samoin kaikki mahdollisesti kuvattavat ryhmäkuvat. Näiden lisäksi hintaan kuuluu kaikkien mahdollisten tapahtumien tallentaminen kuvausaikana. Mistään kuvattavasta aiheesta ei siis tule lisäkustannuksia vaan kuvauspaketit sisältävät kaiken.

Lähden mielelläni pidemmällekin kuvaamaan tarvittaessa. Lähtökohtaisesti olen pitänyt kuvausalueena Etelä-Suomea eli tässä tapauksessa koko maata noin Vaasan korkeudelta alaspäin. Pidemmällä olevista kohteistakin voidaan neuvotella eli ota rohkeasti yhteyttä jos haluaisit minut kuvaajaksi johonkin kauemmas niin katsotaan miten asia saataisiin onnistumaan:)

Olen kuvannut häitä esimerkiksi Hämeenlinnassa, Turussa, Helsingissä, Jyväskylässä ja Kotkassa. Vaikka Tampere onkin pääasiallinen kuvausalueeni, Pirkanmaan ulkopuolelle liikkuminen ei ole missään nimessä ongelma. Olen lisäksi pyrkinyt pitämään matkakulut kohtuullisina asiakkaille. Tällä hetkellä matkakorvauksen määrä noudattaa suurin piirtein kaavaa edestakaiset ajokilometrit x 0,4€, joten sen perusteella voi jo etukäteen arvioida paljonko kuluja kertyisi. Matkakulujen määrä sovitaan aina etukäteen, joten yllätyksiä ei ole luvassa missään vaiheessa.

Tässä esimerkkihintoja muutamista kaupungeista. Nämä ovat arvioita, sillä tarkka hinta lasketaan juhlapaikalle tulevien kilometrien mukaan.

Hääkuvaus Tampere: matkakulut kuuluvat hintaan

Hääkuvaus Helsinki: n. 140€

Hääkuvaus Turku: n. 130€

Hääkuvaus Lahti: n. 100€

Hääkuvaus Jyväskylä: n. 120€

Useimmiten ainakin osa potreteista otetaan juuri ennen vihkimistä tai heti sen jälkeen. Niiden kuvaaminen ennen vihkimistä on yleisempi valinta kuin vihkimisen jälkeen siksi, ettei vieraiden tarvitse odotella hääparia hääpaikalla.

Joissain tapauksissa on toki perusteltua kuvata potretteja vihkimisen jälkeenkin jos vieraille on muuta ohjelmaa siksi aikaa tai potretteihin ei haluta käyttää tässä vaiheessa päivää paljoa aikaa. Muu ohjelma voi olla esimerkiksi majoittuminen tai joku järjestetty aktiviteetti.

Potretteihin voidaan käyttää aikaa sen verran kun halutaan, yleensä maksimissaan tunti tehokasta kuvausaikaa ja mahdolliset siirtymät siihen päälle on oikein riittävä. Tunnissa saa jo tosi hyvin variaatiota kuviin mutta vähempikin aika toki riittää ja se vaikuttaa vain potrettikuvien määrään. Ja säästyneellä ajalla saa tietysti kuvia jostain muusta mitä sinä aikana tapahtuu.

Oma ehdotukseni on useimmissa tapauksissa on sellainen, että jaetaan potrettien ottaminen kahteen osaan eli käytetään niihin päivällä vaikka puoli tuntia ja toinen puolituntinen illalla mahdollisimman lähellä auringonlaskua. Iltaisin valo on aina kauneimmillaan ja silloin saa selvästi erilaisia kuvia taas ja kivaa lisävariaatiota potreteihin. Hääparit ovat näissä tapauksissa myös tykänneet sen tuomasta 20-30 minuutin hengähdystauosta illalla, jonka aikana saa olla melkein kahdestaan.

Kirjoitin blogiin lisää aikatauluvinkkejä hääpäivälle.

Toimitan asiakkaille aina kaikki käsitellyt kuvat digimuodossa eli minimissään 75 kpl kuvaustuntia kohden, yleensä selvästi enemmän. Jos kuvataan valokuvien lisäksi koostevideo, minimimäärä on 50 kpl kuvaustuntia kohden. Hääkuvagallerian tarkoitus on kertoa hääpäivän tapahtumat tarinallisessa muodossa. Lopullinen kuvamäärä siis riippuu siitä minkä verran kuvia näiden tapahtumien kertominen vaatii. Siksi en siis anna asiakkaille mitään tarkkaa kuvamäärää, jonka he saavat vaan hääpäivän tapahtumat määrittävät sen. Ei silti kannatta olla huolissaan kuvamäärästä, sillä kuten mainitsin, kuvia toimitetaan yleensä reilusti luvattua minimimäärää enemmän ja minimi on tottakai ehdoton.

Toimitan kuvat kuukauden kuluessa hääpäivästä. Oma tavoitteen on saada kuvat valmiiksi aina huomattavasti tätä deadlinea nopeammin, noin kahdessa viikossa. Kiireisinä aikoina editointijono voi olla hieman pidempi kuin hiljaisempina mutta kuukausi on ehdoton takaraja.

Kyllä. Kaikki toimitettavat kuvat ovat ladattavissa täysikokoisina, joten niistä voi vapaasti teettää mitä tahansa kuvatuotteita minkä tahansa palvelun kautta.

Minun puolestani kuka tahansa saa julkaista kuvia missä tahansa sosiaalisessa mediassa. Toiveena on, että kuvien yhteyteen merkitään kuvaaja eli esimerkiksi Instagramissa käyttäjä @teemutoikkaphoto ja Facebookissa Teemu Toikka Photography. Hääpari saa halutessaan luonnollisesti määrittää vieraille omat ohjeet siitä, mitä ja missä on lupa julkaista mutta minun puolelta rajoituksia ei ole.

Tottakai! Lähetä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella niin lähetän sinulle muutaman esimerkkigallerian nähtäväksi.

Voi. Teen tarvittaessa valo- ja videokuvausta samanaikaisesti juhlassanne. Lisätietoa yhdistetystä valo- ja videokuvaamisesta tai hienommin hybridikuvaamisesta voit lukea häävideokuvaus-sivulta.

Tottakai! Jos halutte varata kihlakuvauksen tai pariskuntakuvauksen samalla kun varaatte dokumentaarisen hääkuvauksen saatte parikuvauksesta vieläpä 200€ alennusta!

Mitä seuraavaksi?

Jos kuvaustyylini miellyttää voit ottaa yhteyttä oheisen lomakkeen avulla ja varata ennakkopalaverin. Ennakkopalaveri ei vielä sido sinua mihinkään vaan voitte rauhassa pohtia olenko minä teille sopiva kuvaaja. Voit myös esittää lomakkeen kautta mitä tahansa kysymyksiä! Ennakkopalaverin varaus onnistuu helposti seuraavan kolmen kohdan avulla.

1. Lähetä viesti lomakkeen avulla

Vastailen samalla myös mielelläni kaikkiin teitä mietityttäviin kysymyksiin. Vastaan viesteihin niin pian kuin mahdollista. Jos haluat laittaa mielummin suoraan sähköpostia voit lähettää tiedustelun osoitteeseen teemu@teemutoikka.com

2. Saat ajanvarauslinkin

Lähetän linkin jos tiedustelemasi hääpäivä on vielä vapaana. Saat myös tiedon mikäli päivä on jo varattu. Linkin kautta voit varata suoraan ennakkotapaamisajan etäyhteydellä, puhelimitse tai paikan päällä studiollani.

3. Osallistu ennakkopalaveriin

Palaverissa keskustellaan teidän kuvaustarpeistanne ja tutustutaan muutenkin hieman. Palaverin jälkeen voitte halutessanne jäädä miettimään asiaa tai lyödä varauksen lukkoon vaikka heti:)

Voit halutessasi kirjoittaa seuraavaan kenttään lisätietoa juhlastanne. Onko teillä juhlapaikka jo tiedossa? Minkälaisia ajatuksia teillä on juhlan aikataulun suhteen? Onko teillä mielessä jotain kysyttävää?

Ota yhteyttä ja varaa ennakkopalaveri

Jos kuvaustyylini miellyttää voit ottaa yhteyttä oheisen lomakkeen avulla ja varata ennakkopalaverin. Ennakkopalaveri ei vielä sido sinua mihinkään vaan voitte rauhassa pohtia olenko minä teille sopiva kuvaaja. Voit myös esittää lomakkeen kautta mitä tahansa kysymyksiä! Ennakkopalaverin varaus onnistuu helposti seuraavan kolmen kohdan avulla.

1. Lähetä viesti lomakkeen avulla

Vastailen samalla myös mielelläni kaikkiin teitä mietityttäviin kysymyksiin. Vastaan viesteihin niin pian kuin mahdollista. Jos haluat laittaa mielummin suoraan sähköpostia voit lähettää tiedustelun osoitteeseen teemu@teemutoikka.com

2. Lähetän sinulle varauslinkin tapaamiseen

Lähetän linkin jos tiedustelemasi hääpäivä on vielä vapaana. Saat myös tiedon mikäli päivä on jo varattu. Linkin kautta voit varata suoraan ennakkotapaamisajan etäyhteydellä, puhelimitse tai paikan päällä studiollani.

3. Osallistu ennakkopalaveriin

Palaverissa keskustellaan teidän kuvaustarpeistanne ja tutustutaan muutenkin hieman. Palaverin jälkeen voitte halutessanne jäädä miettimään asiaa tai lyödä varauksen lukkoon vaikka heti:)

Voit halutessasi kirjoittaa seuraavaan kenttään lisätietoa juhlastanne. Onko teillä juhlapaikka jo tiedossa? Minkälaisia ajatuksia teillä on juhlan aikataulun suhteen? Onko teillä mielessä jotain kysyttävää?

Hääkuvausportfolio