Parhaat hääpaikat Pirkanmaalla

Sisällysluettelo

Mikä on paras hääpaikka Pirkanmaalla juuri Sinulle? Listasin juuri sinua auttamaan Pirkanmaan parhaita hääpaikkoja alla olevaan listaan esimerkkikuvien kera. Häitä suunnitellessa yleensä ensimmäinen vaihe on juhlapaikan valinta. Valinnan voi tehdä niin, että hahmottelee ensin haluttua vierasmäärää ja etsii tilaa sen perusteella tai valita ensin itseä miellyttävä tila ja sovittaa vieraslista siihen sopivaksi. Tämän listan kaikki hääpaikat ovat Tampereen alueen ulkopuolella. Tampereen parhaat hääpaikat löydät erillisestä kirjoittamastani listasta.

Tämän listan juhlatilat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä, sillä jokainen paikka on omanlaisensa ja soveltuu hieman erilaiseen käyttöön. Alla olevan listan lukemalla toivottavasti selviää, mikä on juuri Sinulle paras hääpaikka Pirkanmaalla.

Aaltosaha - Orivesi

Juhlahuvila Aaltosaha sijaitsee Längelmäveden rannalla ja sen pihalta johtaa kivetys suoraan laiturille ja saareen. Rannan puolella on iso ja valoisa terassi ja suurikokoinen ulkoporeallas. Piha on tilava ja kaunis ja sen ympäristössä on mahtava kuvata hääpotretteja. Paikan erikoisuuten on oma saari, johon johtaa kaunis kaarisilta. Saari on soveltuu hyvin esimerkiksi vihkipaikaksi jos vihkimisen haluaa järjestää juhlapaikalla kirkon sijaan. Kirkkovihkimisen vaihtoehtoina ovat vanhat kauniit puukirkot Eräjärven kirkko ja Längelmäen kirkko noin 10 km etäisyydellä.

Osa hääseurueesta voi myös majoittua suoraan Huvilan yläkerrassa, jossa on 6 kpl erillistä makuuhuonetta ja tilaa yhteensä 16 henkilölle. Kävelymatkan päässä oleva Lomakylä Solaniemi tarjoaa lisää majoitusvaihtoehtoja vieraille.

Aaltosahalla voi järjestää suurimmillaan 120 vieraan häät. Huvilassa ei ole alkoholioikeuksia, joten omien juomien tuominen on sallittua ja pitopalvelun voi valita vapaasti itse.

Lue lisää Aaltosahasta täältä.

Virrin tila - Sastamala

Virrin tila sijaitsee Sastamalassa, noin 50 km Tampereelta lounaaseen kauniin peltomaiseman keskellä. Tilaan mahtuu juhlimaan jopa 120 henkeä kesäaikaan.

Rakennus on jaettu kahteen osaan eli yläkerran parveen, joka toimii ruokailutilana ja alakerraan suuliin, mistä löytyy mm. esiintymislava vaikka hääbändille tai muille ohjelmanumeroille.

Ruokailun saa hoitaa haluamansa pitopalvelun kautta ja tilaan saa tuoda omat juomat.

Lue lisää Virrin tilasta täältä!

Einon Pirtti - Orivesi

Orivedellä sijaitseva Einon Pirtti ja sen juhlanavetta on häätila parhaimmillaan jopa 140 henkilölle. Juhlasalissa kaikki vieraat pääsevät istumaan samaan tilaan ja tilan perältä löytyy tanssilattia, valkokangas, videotykki ja äänentoistolaitteet ohjelmanumeroita varten. Juhlasalin vieressä on takkahuone, jota voi käyttää esimerkiksi noutopöydän paikkana. Lisäksi rakennuksesta löytyy katettu terassi.

Ruokailun voi järjestää haluamansa pitopalvelun kautta ja tilaan saa tuoda omat juomat. Juhlanavetassa on myös vuokrattavissa pöytiin sopivat valkoiset pöytäliinat juhliin sekä tilaisuuksiin.

Lue lisää Einon Pirtistä täältä.

Ravintola Villa Hakkari - Lempäälä

Kuvat julkaistu Villa Hakkarin luvalla.

Lempäälän Hakkarissa sijaitseva Villa Hakkari tarjoaa erilaisia tiloja erikokoisille juhlille. Päärakennuksen pääsali mahdollistaa muunneltavat juhlatilat noin 40:lle hengelle.  Tilaan luo historiallista tunnelmaa alkuperäinen, 200 vuotta vanha lankkulattia sekä upeat kattokruunut. Pääsalia voi jatkaa pariovilla valoisaan lisäsaliin, josta tilaa löytyy noin 16:lle hengelle. Päärakennuksesta löytyy lisäksi erillisiä 8-12 hengen pienempiä huoneita. Kun kaikki tilat on käytössä niin maksimikapasiteetti on yhteensä 115 henkeä.

Villa Hakkarin pihapiirissä sijaitseva Mansikinkammari tarjoaa rustiikkisen juhlamiljöön jopa 120 hengelle. Noin sata vuotta vanha navetta on kunnostettu kesäkäyttöiseksi juhlatilaksi terasseineen. Kammarissa on tilaa bändille sekä tanssilattia ja baaritiski.

Lue lisää Villa Hakkarista täältä.

Tervahovi - Sastamala

Tervahovi on maalaisromanttinen hääpaikka Sastamalassa maksimissaan n. 100 hengelle. Kaksikerroksisen juhlapaikan alakerta on tunnelmallinen ja rustiikkinen, tilava ja toimiva. Alakerta sopii loistavasti esimerkiksi ruokailun järjestämiseen. Alakerrasta on suora yhteys takapihan katetulle terassille, josta avautuu mahtava maisema suoraan Rautavedelle.

Upea yläkerta on loistava paikka esimerkiksi loppuillan bileille. Latomaisessa tilassa on paljon istumapaikkoja ja siellä olevalle esiintymislavalle mahtuu isompikin bändi. Keskellä jää reilusti tilaa tanssilattialle.

Lue lisää Tervahovista täältä.

Vaihmalan Hovi - Lempäälä

Vaihmalan Hovi on kaunis juhlapaikka luonnon keskellä Lempäälässä. Juhlasaliin mahtuu istumaan 92 henkilöä ja pihalla olevaan upeaan lasipaviljonkiin n. 40 henkeä. Puutarhapaviljonki on käytössä kevät- ja kesäaikaan ja sitä ympäröivät lasiseinät ja puutarhanäkymät joka suuntaan. Paviljongin katettu terassi on myös juhlijoiden käytettävissä.

Vaihmalan Hovi järjestää joka vuosi häämaistelutilaisuuden, jossa tulevan kesän hääparit pääsevät maistamaan kaikki juhlamenujen ruuat ja hääkakut, jotta omien valintojen tekeminen olisi helpompaa.

Lue lisää Vaihmalan Hovista täältä.

Juhlatalli - Ali-Marttilan Puutarha - Kangasala

Kuvat julkaistu Ali-Marttilan tilan luvalla.

Noin kolmen kilometrin päässä Kangasalan keskustasta sijaitseva Ali-Marttilan puutarhan Juhlatalli on upea ja suurikokoinen juhlatila. Myös talvikäyttöön soveltuvan Juhlatallin avara yhtenäinen tila mahdollistaa pöytäpaikat yli 150 juhlavieraalle. Iso ja kaunis pihapiiri on käytössä juhlijoille. Pihaan on mahdollista pystyttää mm. telttoja tai katoksia tarpeen mukaan. Kukkakoristeluja varten Ali-Marttilan Puutarhalta on mahdollista ostaa tuoreita kotimaisia ruusuja tukkuhintaan. Pihapiirissä on myös Juhlatalo-niminen rakennus, joka on tarvittaessa hyvä lisä juhlatallissa järjestettäviin juhliin ja lisäksi ns. Vaarin pirtti, jota saa käyttää juhlissa vapaasti haluamallaan tavalla.

Tarjoilut häihin voi järjestää haluamansa pitopalvelun kautta tai käyttää tilavuokraajan yhteistyökumppaneita.

Lue lisää Ali-Marttilan puutarhan juhlatallista täältä.

Karllundin kivinavetta - Akaa

Akaassa sijaitseva Karllundin kivinavetta on 1900-luvun alussa rakennettu ja sittemmin peruskorjattu tunnelmallinen hääpaikka. Alakerrassa on kaksi suurta salia pinta-aloiltaan 170 m² ja 100 m². Suurempaan saliin maliin istumaan 152 henkeä. Kivinavetan erikoisuutena on huikea yläkerran parvi, joka on keskeltä 10 metriä korkea pylväätön tila ja se soveltuu käytettäväksi lämpimään aikaan eli kesällä ja alkusyksystä.

Ruokailun voi järjestää navetan sopimuspitopalvelun kautta tai käyttää jotain toista yritystä. Omien juomien tuominen on sallittua.

Lue lisää Karllundin kivinavetasta täältä.

Epaalan Anselmi - Pälkäne

Kuvat Petra Veikkola

Epaalan Anselmi on vanhasta kyläkoulusta on uudistettu tyylikäs juhlatalo, jossa näkyy myös rakennuksen historia kouluna. Juhlatalon yläkerrassa on kaksi salia, joista isompaan mahtuu pöytäpaikat mukavasti 80 henkilölle ja pienempään saliin saadaan katettua ruokatarjoilut buffetpöytään. Isot ikkunat tuovat tilaan paljon luonnonvaloa ja vaaleat tilat on helppo somistaa tilaisuuden teemaan sopiviksi. Alakerrassa on entinen puukäsityöluokka eli Werstas, joka toimii juhlissa rentona oleskelutilana ja baarina.

Juhlatalon pihapiiristä löytyy myös ulkotalli, joka toimii loistavasti juhlien jatkopaikkana illan hämärtyessä. Ulkotalli on käytettävissä kesäkaudella toukokuusta syyskuulle niin pitkään kuin kelejä riittää ja juhlakansa tarkenee. Ulkotallissa on tanssilattia, esiintymislava ja baaritiski.

Lue lisää Epaalan Anselmista täältä.

Knuutilan tilan Juhlasuuli - Sastamala

Knuutilan tila on vanha sukutila, joka toimii edelleen aktiivisena maatilana. Tilan pihapiirissä sijaitsee upea Juhlasuuli. Rakennus on ollut maatalouskäytössä 1900-luvun alusta lähtien ja muutettu juhlakäyttöön sopivaksi 2000-luvun alussa. Juhlasuuliin mahtuu yhtenäiseen, osittain 2-kerroksiseen, tilaan yhteensä noin 200 henkilöä. Samassa tilassa on myös esiintymislava ja tanssilattia.

Lue lisää Knuutilan tilasta ja Juhlasuulista täältä.

Haluatko nähdä listan Tampereen parhaista hääpaikoista?

Jos etsit hääpaikkaa Tampereen alueelta voit käydä tutustumassa listaan, jonka tein Tampereen parhaista hääpaikoista. Listan kaikki hääpaikat sijaitsevat Tampereen kaupungin alueella.

Mitä tehdään juhlapaikan valinnan jälkeen?

Kun juhlapaikka on valittu on aika ruveta varaamaan palveluntarjoajia hääpäivään. Sattumalta satun tietämään yhden loistavan valokuvaajan, jota voin varauksetta suositella:)

Muita hyödyllisiä vinkkejä häiden suunnitteluun voi lukea vaikka seuraavista kirjoittamistani blogiteksteistä:

Tutustu uusimpiin hääkuvatarinoihin: