Maalaishäät Virrin tilalla

hääkuvaus virrin tilalla hääpari kävelee kaurapellossa

Virrin tila sijaitsee Sastamalassa, noin 50 km Tampereelta lounaaseen. Tilaan mahtuu juhlimaan jopa 120 henkeä kesäaikaan.

Sain kunnian kuvata tilan omistajien häät ja kyllä täytyy sanoa, että oli upeat juhlat! Rakennus on jaettu kahteen osaan eli yläkerran parveen ja alakerraan suuliin, mistä löytyy mm. esiintymislava vaikka hääbändille tai muille ohjelmanumeroille. Suuli on muuten jännä sana ja joku mulle siellä häissä selittikin mitä se tarkoittaa mutta tätä puoli vuotta myöhemmin kirjoittaessa en enää muista tarkalleen.

Näistä häistä jäi mieleen ainakin se, että puheita oli paljon ja ne olivat erityisen hyviä. Myös bändistä tykkäsin paljon. Heillä oli jotenkin hyvä meininki keskenään ja vieraat tanssivat todella innokkaasti. Suosittelen siis tätä Instant Replayta!

Hääparin potretteja kuvattiin kahdessa osassa niin kuin tykkään aina suositella. Ennen vihkimistä satoi jonkin verran, joten osa päiväpotreteista kuvattiin siellä aiemmin mainitussa suulissa ja ruokailutilassa eli tallin parvella. Vähän kerittiin käymään kokonaan ulkonakin.

Rakennusta ympäröi suuri pelto ja sitä päästiin hyödyntämään iltapotreteissa ja kyllä meinaan kannatti. Aurinko laski upeasti ja ehdittiin vielä viimeiset säteet sieltä saamaan kuviin mukaan. Viljapelto on kuvausympäristönä luonnollisesti hieno mutta myös vähän hankala. Hankala se on siksi, että vilja kasvaa kovaa vauhtia mutta se kasvu lähtee luonnollisesti tyhjästä. Viljan korkeutta on siis vähän hankala ennustaa kovin tarkasti paitsi jos sattuu olemaan viljapeltoekspertti tai joku vastaava🙂

Kaikkein tärkein huomioitava juttu ja samalla ehkä se hankalin asia on se, että millekään pellolle ei missään nimessä saa mennä kävelemään ilman pellon omistajan lupaa. Se on tietysti oikein ymmärrettävää, sillä onhan siinä jonkun ihmisen elanto kyseessä. Tässä tapauksessa luvan kysyminen oli selkeää kun omistaja oli itse kuvissa mukana mutta yleensä pellon omistajan selvittäminen ja luvan saaminen ei ole näin suoraviivaista.

Varmuuden vuoksi korostan vielä sitä, että älkää koskaan menkö kuvaamaan hääkuvia tai mitään muutakaan pelloille ilman pellon omistajan lupaa. Tämä pätee tietysti myös jos juhlitte häitänne Virrin tilalla😀

Kiitos hääparille siitä, että sain kuvata juuri teidän häänne. Se on aina suuri kunnian- ja luottamuksenosoitus minulle ja sitä on pakko arvostaa.

Palveluntarjoajat

Valokuvaaja:

Teemu Toikka Photography

Juhlatila:

Virrin tila

Bändi:

Instant Replay

Kukat:

Kukkaikkuna

Pitopalvelu:

Liekoranta